Liiketoiminta


Liiketoiminta tarkoittaa ammattimaista kaupallista tai teollista toimintaa, jonka tarkoituksena on ansaita rahaa ja/tai ylläpitää toimintaa. Liiketoiminnassa on kyse sijoittamisesta tuotannontekijöihin, tuotannontekijöiden muuntamisesta suoritteiksi ja suoritteiden vaihtamisesta käypään hintaan markkinoilla. Kannattavan liiketoiminnan edellytyksenä on, että myynnistä saatava tuotto on suurempi kuin suoritteiden valmistamiseen käytetty summa.

Spring Housen liiketoiminnan ytimen muodostavat asiakkaille tuotetut henkilöstövalmennus ja työvoimapalvelut. Yrityksen arvolupauksena on rakentaa käytännönläheisiä ratkaisuja ja välineitä, jotka auttavat viemään ideat arjen työssä tapahtuviksi muutoksiksi. Yrityksen avainkumppaneita ovat palveluja hankkivat yritykset ja työvoimahallinto. Henkilöstövalmennuksen onnistuminen vaatii hyvää vuorovaikutusta yritysten kanssa ja niiden tarpeiden tunnistamista. Työvoimapalveluissa työvoimahallinnolla (työ- ja elinkeinoministeriö, ELY-keskukset ja TE-toimistot) on ratkaiseva rooli toisaalta palveluiden hankkijana mutta myös asiakkaita työvoimapalveluihin ohjaavina tahoina. Yrityksen avainresurssina on motivoitunut, hyvin koulutettu ja asiantunteva henkilöstö, jonka avulla asiakkaiden toivoma muutos saadaan aikaan.

Liiketoimintaympäristö

Liiketoimintaympäristöllä tarkoitetaan sitä ympäristöä, jossa yritys toimii. Menestyäkseen kilpailussa yrityksen on otettava huomioon liiketoimintaympäristö ja siinä tapahtuvat muutokset. Liiketoimintaympäristöstä on kirjoitettu runsaasti ja sen analysoimiseen on kehitetty erilaisia työkaluja. Yksi tunnetuimmista malleista on PESTE-analyysi, jonka avulla voidaan tarkastella sellaisia tekijöitä, joihin yksittäinen yritys ei pysty vaikuttamaan omalla strategiavalinnallaan. Malli perustuu poliittisten, taloudellisten, sosiaalisten ja kulttuuristen, teknologisten ja ympäristöön liittyvien tekijöiden tunnistamiseen ja ennakointiin, joita analysoimalla on mahdollista saavuttaa yritykselle merkittävää kilpailuetua. .(Puusa, Anu & Reijonen, Helen & Juuti, Pauli & Laukkanen, Tommi 2017)


Liiketoimintamahdollisuudet

Teknologinen kehitys ja yhteiskunnan asiantuntija- ja palveluvaltaistuminen merkitsevät sitä, että työntekijöiden osaamisvaatimukset tulevat entisestään kasvamaan. Tämä tulee lisäämään tarvetta työntekijöiden kouluttamiseen ja muutosvalmennukseen. Myös työnhakutaitojen merkitys tulee varmasti korostumaan entisestään, koska työurat pirstaloituvat ja entistä useammat ihmiset joutuvat uudelleenkouluttautumaan tulevaisuudessa. Luonnollisestikin talouden ja työllisyyden kehitys määrittää sitä, kuinka paljon on tarvetta henkilöstövalmennukselle ja työvoimapalveluille. Maahanmuuton lisääntyminen on myös jatkossa iso muutostekijä, johon niin koko yhteiskunnan kuin työnantajien tulee valmistautua. Työvoimapalvelujen osalta merkittävä uudistus tulee olemaan maakuntauudistus ja siihen sisältyvä kasvupalvelulaki, joka tulee määrittämään työnhakijoiden, työnantajien ja yritysten palvelut tulevaisuudessa.

Tämä sivusto on luotu osana Hämeen ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelman opintoja.
Made by Jukka Tanhua
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita