Valmennusta muutokseen
Spring House auttaa kohtaamaan muutoksen. Muutos on pysyvää ja niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin on valmistauduttava siihen. Omassa työssä kehittyminen ja tuloksen tekeminen vaatii tuekseen valmennusta. Myös työttömyyden kohdatessa tai työpaikkaa etsiessä tarvitaan valmennusta.
Asiakkaat
Henkilöstövalmennuksen asiakkaita ovat sekä julkisen että yksityisen sektorin henkilöstö ja vuosittain valmennuksessa käy noin 20 000 henkilöä. Toimialoittain tarkasteltuna valmennuksen asiakkaita on erityisesti kaupan alalla, matkailu-, hotelli- ja ravintola-alalla, teollisuudessa ja toimistoalan tehtävissä.
Työvoimapalvelujen asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, joille on hankittu yhteistyössä ELY-keskusten ja TE-toimistojen kanssa työllistymistä edistäviä palveluja. Valmennuksissa on lukuisia eri kohderyhmiä kuten esimerkiksi eri työmarkkinatilanteissa olevia nuoria työnhakijoita, alanvaihtajia, korkeakoulutettuja työnhakijoita ja maahanmuuttajia.
Palvelun laatu
Palvelu on vuorovaikutteinen prosessi, joka koostuu aineettomista toiminnoista. Sen tarkoituksena on ratkaista asiakkaan ongelma. Palvelun laatu muodostuu palvelun teknisestä ja toiminnallisesta laadusta. Tekninen laatu tarkoittaa palvelun lopputulosta, kun taas toiminnalliseen laatuun vaikuttaa vuorovaikutuksen ja palveluprosessin onnistuminen. (Grönroos 2001)
Henkilöstövalmennuksessa korostuu vuorovaikutteisuus ja henkilöstön osaamisella on ratkaiseva merkitys palvelun koettuun laatuun. Työvoimapalveluissa odotusarvona on usein lisäksi tietty lopputulos (työpaikka, harjoittelupaikka, opiskelupaikka jne.)
Asiakastyytyväisyys
Asiakas muodostaa lopullisen arvionsa palvelun laadusta vertaamalla odotuksia ja kokemaansa palvelua (Grönroos 2001). Odotuksiin vaikuttavat aikaisemmat kokemukset vastaavanlaisista palveluista ja palvelun imago.
Asiakastarinoita:
www.springhouse.fi/teollisuus/
www.springhouse.fi/asiakkaat/tyovoimapalvelut-2/
Palvelujen markkinointi
Markkinoinnin tehtävänä on muodostaa ja ylläpitää kestäviä asiakassuhteita. Markkinoinnin 4P-mallissa on totuttu tarkastelemaan markkinointia neljän keskeisen kilpailukeinon avulla, joita ovat tuote, hinta, jakelu ja viestintä. Uudenlaisessa asiakaslähtöisessä markkinointiajattelussa korostuu kuitenkin palvelun merkitys keskeisenä kilpailutekijänä. Bob Lauterbornin (1993)esittelemässä markkinoinnin 4C-mallissa keskiöön nousevat asiakkaan kokonaiskustannukset, asiakkaan tarpeiden huomioiminen, palvelun hankkimisen helppous ja kaksisuuntainen vuorovaikutus .
Spring House korostaa markkinoinnissaan asiakaslähtöisyyttä ja ratkaisukeskeisyyttä. Kouluttaja varmistaa, että räätälöity palvelu soveltuu kyseiselle kohderyhmälle ja työntekijälle/työnhakijalle. Valmennus pyritään toteuttamaan mahdollisimman notkeasti työpaikan, työtehtävän ja työyhteisön asettamien vaatimusten mukaan.
Markkinointiviestintä
Markkinointiviestinnän tehtävänä on kertoa itse yrityksestä, sen tuotteista ja toiminnasta asiakkaille mutta myös muille sidosryhmille, kuten sijoittajille, rahoittajille ja jakeluketjun jäsenille. Markkinointiviestinnän perustoiminnot ovat mainonta, henkilökohtainen myyntityö, menekinedistäminen, suhde- ja tiedotustoiminta sekä suoramarkkinointi.(Puusa, Anu & Reijonen, Helen & Juuti, Pauli & Laukkanen, Tommi 2017)
Henkilöstövalmennuksen osalta tärkeimpiä markkinointiviestinnän muotoja ovat henkilökohtainen myyntityö sekä suhde- ja tiedotustoiminta. Työvoimapalveluiden markkinoinnissa käytetään näiden lisäksi myös jonkin verran suoramarkkinointia.